SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Πρόσωπα

Οι πλουσιότεροι Κύπριοι στη Βρετανία

Ποιοι φιγουράρουν στη λίστα των Sunday Times
 • 16 Μαίου 2017
 • 08:00 πμ

Στη λίστα των Sunday Times με τους πιο πλούσιους ανθρώπους ή οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλέγονται γνωστοί Κύπριοι.

Η συγκεκριμένη λίστα, η οποία ενημερώνεται κάθε χρόνο τον Απρίλιο, δημοσιεύεται από το 1989.

RELATED ARTICLES

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου και η οικογένειά του
Ο πλουσιότερος Κύπριος που βρίσκεται στη λίστα είναι ο ιδρυτής της Easy Jet, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, στη θέση 64, με την αξία της περιουσίας του να ανέρχεται στις £1,95 δισ. Ο επιχειρηματίας συμπεριλαμβάνεται στους ανθρώπους, για τους οποίους οι απώλειες από το Brexit ήταν πιο αισθητές, καθώς οι μετοχές της Easy Jet δεν έχουν ακόμα ανακάμψει μετά το δημοψήφισμα.
 
Η οικογένεια Χατζηιωάννου κατέχει το 34% της αεροπορικής εταιρείας αξίας 1,29 δις., το οποίο μειώθηκε κατά £770 εκατ. σε σχέση με πέρυσι.


 
Ο επιχειρηματίας δημιούργησε την αλυσίδα ξενοδοχείων easyhotel το 2014, η αξία της οποίας ανέρχεται στα £58 εκατ., στην οποία διατηρεί μερίδιο 55%. 

Ο Sir Στέλιος ίδρυσε την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet. Την ίδια ώρα, το Ίδρυμα Στέλιος χρηματοδοτεί υποτροφίες στο London School of Economics. 

Ο Alki David και η οικογένεια Λεβέντη
Στη θέση 67 με περιουσία £1,9 δισ. βρίσκεται ο Alki David, οι γονείς του οποίου κατάγονται από την Κύπρο. Ο David, ο οποίος ζει στη Βρετανία και στο Λος Άντζελες, έχει συμμετάσχει σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ διευθύνει τη FilmOn, τη διαδικτυακή εταιρεία, η οποία παρέχει πρόσβαση σε live streaming HDTV μέσω Η/Υ, τηλεοράσεων και κινητών τηλεφώνων, με αξία που ξεπερνά τα £500 εκατ. 

Ο Alki David είναι μέλος της οικογένειας Λεβέντη, η οποία κατέχει £1,66 δισ. στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Λονδίνο Coca Cola Hellenic. Πρόσφατα προχώρησε στην πώληση ενός πραγματικού παλατιού αξίας 25 εκατ. δολαρίων που είχε στο Beverly Hills.

Οικογένεια Λαζαρή
Τρίτη πλουσιότερη είναι η οικογένεια Λαζαρή, με περιουσία που εκτιμάται στα £1,77 δισ. Ο θάνατος του Κρις Λαζαρή πριν από δύο χρόνια είχε ως αποτέλεσμα η αγορά ακινήτων του Λονδίνου να χάσει ένα από τους ικανότερους επιχειρηματίες.


 
Ο Κρις Λαζαρή, ο οποίος κατάγεται από τη Δορά, εισήλθε στον χώρο της μόδας με την Drendie Girl,ενώ αργότερα ίδρυσε την Lazari Investments, την ανερχόμενη επιχείρηση ακίνητης ιδιοκτησίας του Κεντρικού και του Βόρειου Λονδίνου που πλέον διευθύνουν τα τρία παιδιά του Len, Nicholas και Andrie.

Το καθαρό ενεργητικό της οικογένειας Λαζαρή ξεπερνά τα £1,7 δισ. λίρες.

Γιάννης Χριστοδούλου
Ακολουθεί ο 51χρονος Γιάννης Χριστοδούλου, ο οποίος με περιουσία £1,25 δισ. βρίσκεται στη θέση 103 της λίστας των Sunday Times. 

Τα περιουσιακά στοιχεία στη Yianis Holdings ανήλθαν στα £531 εκατομμύρια. Ο Χριστοδούλου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη Canary Wharf, το οποίο περιλαμβάνει δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων,το Marriot και το Four Seasons. Διαθέτει ακόμα 2.000 οικιστικές και εμπορικές μονάδες στο κεντρικό Λονδίνο, καθώς και το Hilton Tower του Μάντσεστερ και το Radisson Blu του Λίβερπουλ.

Θεόδωρος (Theo) Παφίτης
Ο πρώην αστέρας της σειράς Dragon, Θεόδωρος Παφίτης γεννήθηκε στη Λεμεσό, το 1959 και σε ηλικία έξι ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αγγλία.Οι τρεις κύριες επιχειρήσεις του, η εταιρεία γραφικής ύλης Ryman, η αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού Robert Dyas και η εταιρεία λιανικής πώλησης εσωρούχων, Boux Avenue, κατέγραψαν αύξηση κερδών, με αποτέλεσμα τα περιουσιακά στοιχεία να ανέλθουν στα £50,8 εκατ. Διαθέτει μετοχές σε άλλες εταιρείες και δραστηριοποιείται εμπορικά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η καθαρή αξία της περιουσίας του Παφίτη ανέρχεται στα £286 εκατ. και κατατάσσεται στη θέση 406.

ΠΗΓΗ: parikiaki.com

 • 16 Μαίου 2017
 • 08:00 πμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα Windows 7 το μεγαλύτερο «θύμα» της πρόσφατης κυβερνοεπίθεσης
 • 24 Μαίου 2017
 • 19:29 µµ

Τα Windows 7 το μεγαλύτερο «θύμα» της πρόσφατης κυβερνοεπίθεσης

Τα Windows 7 της Microsoft φαίνεται ότι ήταν το λειτουργικό σύστημα που επηρεάστηκε περισσότερο από ...

Δημοκρατικοί ζητούν από Deutsche Bank έγγραφα για Tραμπ
 • 24 Μαίου 2017
 • 19:15 µµ

Δημοκρατικοί ζητούν από Deutsche Bank έγγραφα για Tραμπ

Δημοκρατικοί βουλευτές των ΗΠΑ ζήτησαν από την Deutsche Bank να παραδώσει τα ευρήματα της εσωτερικής ...

Ν/σ για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σύντομα στη Βουλή
 • 24 Μαίου 2017
 • 18:59 µµ

Ν/σ για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σύντομα στη Βουλή

Σε 15 ημέρες κατατίθεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών το νομοσχέδιο για τις τηλεφω ...

Στα €2,70 δις το ενεργητικό των Επενδυτικών Οργανισμών
 • 24 Μαίου 2017
 • 18:45 µµ

Στα €2,70 δις το ενεργητικό των Επενδυτικών Οργανισμών

Αύξηση κατά περίπου €55 εκατομμύρια, στα €2,70 δισεκατομμύρια, παρουσίασε το α΄ τρίμηνο του 2017 το ...