SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Πρόσωπα

Οι πλουσιότεροι Κύπριοι στη Βρετανία

Ποιοι φιγουράρουν στη λίστα των Sunday Times
 • 16 Μαίου 2017
 • 08:00 πμ

Στη λίστα των Sunday Times με τους πιο πλούσιους ανθρώπους ή οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλέγονται γνωστοί Κύπριοι.

Η συγκεκριμένη λίστα, η οποία ενημερώνεται κάθε χρόνο τον Απρίλιο, δημοσιεύεται από το 1989.

RELATED ARTICLES

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου και η οικογένειά του
Ο πλουσιότερος Κύπριος που βρίσκεται στη λίστα είναι ο ιδρυτής της Easy Jet, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, στη θέση 64, με την αξία της περιουσίας του να ανέρχεται στις £1,95 δισ. Ο επιχειρηματίας συμπεριλαμβάνεται στους ανθρώπους, για τους οποίους οι απώλειες από το Brexit ήταν πιο αισθητές, καθώς οι μετοχές της Easy Jet δεν έχουν ακόμα ανακάμψει μετά το δημοψήφισμα.
 
Η οικογένεια Χατζηιωάννου κατέχει το 34% της αεροπορικής εταιρείας αξίας 1,29 δις., το οποίο μειώθηκε κατά £770 εκατ. σε σχέση με πέρυσι.


 
Ο επιχειρηματίας δημιούργησε την αλυσίδα ξενοδοχείων easyhotel το 2014, η αξία της οποίας ανέρχεται στα £58 εκατ., στην οποία διατηρεί μερίδιο 55%. 

Ο Sir Στέλιος ίδρυσε την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet. Την ίδια ώρα, το Ίδρυμα Στέλιος χρηματοδοτεί υποτροφίες στο London School of Economics. 

Ο Alki David και η οικογένεια Λεβέντη
Στη θέση 67 με περιουσία £1,9 δισ. βρίσκεται ο Alki David, οι γονείς του οποίου κατάγονται από την Κύπρο. Ο David, ο οποίος ζει στη Βρετανία και στο Λος Άντζελες, έχει συμμετάσχει σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ διευθύνει τη FilmOn, τη διαδικτυακή εταιρεία, η οποία παρέχει πρόσβαση σε live streaming HDTV μέσω Η/Υ, τηλεοράσεων και κινητών τηλεφώνων, με αξία που ξεπερνά τα £500 εκατ. 

Ο Alki David είναι μέλος της οικογένειας Λεβέντη, η οποία κατέχει £1,66 δισ. στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Λονδίνο Coca Cola Hellenic. Πρόσφατα προχώρησε στην πώληση ενός πραγματικού παλατιού αξίας 25 εκατ. δολαρίων που είχε στο Beverly Hills.

Οικογένεια Λαζαρή
Τρίτη πλουσιότερη είναι η οικογένεια Λαζαρή, με περιουσία που εκτιμάται στα £1,77 δισ. Ο θάνατος του Κρις Λαζαρή πριν από δύο χρόνια είχε ως αποτέλεσμα η αγορά ακινήτων του Λονδίνου να χάσει ένα από τους ικανότερους επιχειρηματίες.


 
Ο Κρις Λαζαρή, ο οποίος κατάγεται από τη Δορά, εισήλθε στον χώρο της μόδας με την Drendie Girl,ενώ αργότερα ίδρυσε την Lazari Investments, την ανερχόμενη επιχείρηση ακίνητης ιδιοκτησίας του Κεντρικού και του Βόρειου Λονδίνου που πλέον διευθύνουν τα τρία παιδιά του Len, Nicholas και Andrie.

Το καθαρό ενεργητικό της οικογένειας Λαζαρή ξεπερνά τα £1,7 δισ. λίρες.

Γιάννης Χριστοδούλου
Ακολουθεί ο 51χρονος Γιάννης Χριστοδούλου, ο οποίος με περιουσία £1,25 δισ. βρίσκεται στη θέση 103 της λίστας των Sunday Times. 

Τα περιουσιακά στοιχεία στη Yianis Holdings ανήλθαν στα £531 εκατομμύρια. Ο Χριστοδούλου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη Canary Wharf, το οποίο περιλαμβάνει δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων,το Marriot και το Four Seasons. Διαθέτει ακόμα 2.000 οικιστικές και εμπορικές μονάδες στο κεντρικό Λονδίνο, καθώς και το Hilton Tower του Μάντσεστερ και το Radisson Blu του Λίβερπουλ.

Θεόδωρος (Theo) Παφίτης
Ο πρώην αστέρας της σειράς Dragon, Θεόδωρος Παφίτης γεννήθηκε στη Λεμεσό, το 1959 και σε ηλικία έξι ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αγγλία.Οι τρεις κύριες επιχειρήσεις του, η εταιρεία γραφικής ύλης Ryman, η αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού Robert Dyas και η εταιρεία λιανικής πώλησης εσωρούχων, Boux Avenue, κατέγραψαν αύξηση κερδών, με αποτέλεσμα τα περιουσιακά στοιχεία να ανέλθουν στα £50,8 εκατ. Διαθέτει μετοχές σε άλλες εταιρείες και δραστηριοποιείται εμπορικά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η καθαρή αξία της περιουσίας του Παφίτη ανέρχεται στα £286 εκατ. και κατατάσσεται στη θέση 406.

ΠΗΓΗ: parikiaki.com

 • 16 Μαίου 2017
 • 08:00 πμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όχι» ΥΠΟΙΚ σε τέλη προς Δήμος λόγω Αεροδρομίου Λάρνακας
 • 23 Ιούν. 2017
 • 19:49 µµ

«Όχι» ΥΠΟΙΚ σε τέλη προς Δήμος λόγω Αεροδρομίου Λάρνακας

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αφού άκουσε τα αιτήματα των τοπικών αρχών που επηρεάζονται ...

Νέος νόμος για τη διαχείριση των δημοσίων δανείων
 • 23 Ιούν. 2017
 • 19:39 µµ

Νέος νόμος για τη διαχείριση των δημοσίων δανείων

Με 42 ψήφους υπέρ και 2 αποχές (ΕΛΑΜ) ψηφίστηκε ο νόμος που παρέχει τη δυνατότητα στους Δανειστικούς ...

Fitch: Το 7ετές ομόλογο μειώνει τους κινδύνους αναχρηματοδότησης
 • 23 Ιούν. 2017
 • 19:21 µµ

Fitch: Το 7ετές ομόλογο μειώνει τους κινδύνους αναχρηματοδότησης

Η έκδοση από την Κύπρο επταετούς ομολόγου ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ μειώνει τους κινδύνους αναχρημ ...

«Πράσινο» Ολομέλειας στο ν/σ για σωματεία και λέσχες
 • 23 Ιούν. 2017
 • 19:11 µµ

«Πράσινο» Ολομέλειας στο ν/σ για σωματεία και λέσχες

Εν μέσω μιας θυελλώδους συνεδρίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Παρασκευή, 23 Ιουνίου, το νομ ...