SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Πρόσωπα

Επτά χρόνια χωρίς τον Άντη

Τι λένε φίλοι και συνεργάτες του για το θάνατο του Άντη Χατζηκωστή
 • 11 Ιαν. 2017
 • 07:30 πμ

Επτά χρόνια έχουν περάσει από τον άδικο θάνατο του Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντος συμβούλου της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ και του εκδοτικού οίκου ΔΙΑΣ.

RELATED ARTICLES

Ήταν Τετάρτη 11 Ιανουαρίου. Του 2010. Τότε που οι δολοφόνοι, πήραν με το έτσι θέλω, τη ζωή του εξέχοντος επιχειρηματία, του αγαπητού παιδιού των ΜΜΕ, του συζύγου και πατέρα, του γιου και αδελφού, του προοδευτικού μυαλού. Μιας καθ’ όλα ηγετικής φυσιογνωμίας

Ο θάνατός του συγκλόνισε όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό. Το κτύπημα ακαριαίο. Ήταν μια δολοφονία που απασχόλησε για καιρό τόσο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και την κοινωνία ολάκερη. 

Η επιχειρηματική του πορεία υπήρξε λαμπρή, έστω και μικρή κι άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Όλοι αναγνώριζαν το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και τις καινοτόμες ιδέες του. Ήταν ένας άνθρωπος του μέλλοντος, ένας άνθρωπος που πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Για μας που τον ζήσαμε και δουλέψαμε μαζί του, ήταν για όλους μας απλά, ο Άντης… ο φίλος, ο συνάδελφος και όχι ο κ. Χατζηκωστής, ο εργοδότης.

Ο Άντης ξεκινούσε πάντα μια συνεργασία, που κατέληγε ως επί τω πλείστον, σε στενή φιλία. Αυτό επισημαίνουν και οι επιχειρηματίες από τους οποίους ζητήσαμε να μας δώσουν το δικό τους στίγμα από την επαφή που είχαν μαζί του. 

Αλέξης Φωτιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Φώτος Φωτιάδης Διανομείς 
«Το επίθετο χαρισματικός έρχεται αυτόματα στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι τον Άντη. Γνωριζόμαστε από παιδιά λόγω και της στενής φιλίας των γονιών μας, αλλά αρχίσαμε να κάνουμε παρέα μετά τα 18. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα Σαββατοκύριακο στην Πάφο κατά το οποίο, αφού αναλύσαμε θεωρίες για το σύμπαν και ό,τι αυτό περιέχει, κατάλαβα πως βρήκα μια αδελφή ψυχή. Η επαγγελματική μας συνεργασία ήταν πολυεπίπεδη ξεκινώντας από το ιδρυτικό Δ.Σ. του Σίγμα, την προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ Δία και Spidernet και φυσικά τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ Δία και Φώτος Φωτιάδης Διανομείς. 

Τρεις λέξεις που χαρακτήριζαν τον Άντη είναι: Φιλοδοξία, αυτοπεποίθηση, φιλία. Η μεγάλη του φιλοδοξία ήταν το κίνητρο για τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς και τα μεγάλα επιχειρηματικά και άλλα σχέδια που σχεδίαζε και υλοποιούσε. 

Η ενέργεια του ήταν πολύ μεταδοτική. Θυμάμαι να βγαίνω από συναντήσεις με τον Άντη και να νιώθω και εγώ ανανεωμένος. 

Ο Άντης δεν είχε απολύτως κανένα ενδιαφέρον για προσωπική προβολή και αναγνώριση, κάτι που θεωρώ δείγμα του υψηλού επιπέδου αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης που τον χαρακτήριζε. Προτιμούσε πάντα να προβάλλει τους συνεργάτες του, ακόμα και για δικές του επιτυχίες και δημιουργίες. 

Όποιος γνώριζε τον Άντη, γνώριζε σίγουρα και το μεγάλο πάθος που είχε για τους φίλους του. Αν και πολύ κοινωνικός, δεν δημιουργούσε στενούς δεσμούς με πολλούς ανθρώπους. Για τους φίλους του όμως, ήταν έτοιμος να θυσιαστεί. Παρόλο που έχουν περάσει ήδη επτά χρόνια από τον άδικο χαμό του, η απώλεια που νιώθω και εγώ και όλοι του οι φίλοι είναι τεράστια και ξέρουμε ότι θα μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή».

Δέσπω Λευκαρίτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος Delema
«Η πρώτη φορά που γνώρισα τον Άντη ήταν χαρακτηριστική της σχέσης που δημιουργήθηκε. Ομολογώ ότι την συγκεκριμένη μέρα βαριόμουν πολύ να συναντήσω ένα νέο συνεργάτη και το αστείο είναι ότι και εκείνος, όπως μου φανέρωσε αργότερα, ένιωθε ακριβώς το ίδιο. Πήγαμε για φαγητό γύρω στις 8:30 το βράδυ (για να τελειώσουμε νωρίς... νομίζαμε), μετά πήγαμε παρακάτω για ένα ποτό και μετά παρακάτω για ακόμα ένα ποτό... και καταλήξαμε να μιλούμε μέχρι τις 7 το πρωί.

O Άντης ήταν ένα σπάνιο άτομο, μια ψυχή ώριμη, που έδινε απλόχερα αγάπη. Ήθελε να παρακινεί και να εμπνέει κάθε άτομο που τύγχανε να βρεθεί μπροστά του να βελτιωθεί και να πετύχει. Ήταν σαν να θεωρούσε ότι αυτός ήταν ο λόγος που ήλθε στον κόσμο, και ίσως να ήταν.

Άνθρωπος με όραμα, χαρισματικός, πνευματώδης, ιδιαίτερα ευφυής, με όρεξη για δουλειά και πάθος για επιτυχία, αλλά συνάμα και με απέραντη αγάπη και εκτίμηση προς τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους γενικά. 
Οι συνεργάτες του τον ακολουθούσαν τυφλά γιατί ένιωθαν την αγάπη του και σεβόντουσαν τις ηγετικές του ικανότητες.

Συχνά διαβάζω ένα από τα πολλά βιβλία που μου χάρισε και μου λείπει. Μου λείπουν οι ατέλειωτες συζητήσεις μαζί του, το πάθος του, η ενέργεια του, αλλά κυρίως μου λείπει το λαμπερό του χαμόγελο». 

Νινώ Μιχαηλίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος House of Beauty
«Άντης Χατζηκωστής: Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την εμφανή ευστροφία του Άντη, την φιλομάθειά του και τη ροπή του προς την αναζήτηση του πραγματικού νοήματος της ζωής; Την καλοσύνη, την ευγένεια και το χαμόγελό του; Τις απεριόριστες ηγετικές του ικανότητες που καθιέρωσαν τον όμιλο Δίας στην πιο περίοπτη θέση ανάμεσα στα ΜΜΕ της Κύπρου;

Αγαπητός, καλός φίλος, ενδιαφέρων συνομιλητής, έντιμος επιχειρηματίας, έτοιμος για εμπορικές συνεργασίες χωρίς πλεονεξία, με πυξίδα το αμοιβαίο όφελος.

Οι συναντήσεις μαζί του, είτε για καθαρά επαγγελματικούς λόγους είτε όχι, ήταν για μένα μια προσδοκία. Μας λείπει!».

Δάφνη Προδρόμου, Διευθύντρια Τμήματος Επικοινωνίας Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου
«Ο Άντης ήταν ένας από τους πολύ λίγους ανθρώπους με όραμα που γνώρισα στην Κύπρο. Και ο μοναδικός, ο οποίος πίστευε ότι μπορεί να το πραγματοποιήσει. Αυτή ήταν η βασική διαφορά του από τους άλλους επαγγελματίες στον χώρο μας. Έβλεπε την αλλαγή αρκετά πριν έρθει να μας βρει. Σε ανύποπτο χρόνο, πριν ακόμα τα κινητά γίνουν smartphones, τον εικοστό αιώνα, πήγαμε για καφέ για να μου εξηγήσει πως στο μέλλον θα βλέπουμε τηλεόραση από το κομπιούτερ μας. “Η τηλεόραση όπως την ξέρουμε τελειώνει όπου να ‘σαι. Πρέπει να ετοιμαστούμε. Αργήσαμε ήδη”, μου είπε. Σχεδόν δεν τον πίστεψα. Αρκετά χρόνια μετά όμως, τον θυμήθηκα…
Ο Άντης ζούσε με το ένα πόδι στο μέλλον και το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι δεν το συνειδητοποιούσε καν. Ήταν κάτι απόλυτα φυσικό γι αυτόν. Ίσως γι αυτό μας λείπει τόσο πολύ. Και όχι μόνο γι’ αυτό…».

Μόνικα Παπαέλληνα, Department Manager Perfumes & Cosmetics Division Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα 
«O Άντης, ο Άνθρωπος, ο Επιχειρηματίας, ο Τζέντλεμαν, ο Φίλος, το Καλό Παιδί, ο Καλύτερος Οικοδεσπότης. Μπορεί να πει κάποιος χίλια επίθετα για τον Άντη. Πάντα με το αφοπλιστικό χαμόγελο του που σε κέρδιζε.
Όσες φορές ερχόταν να παρουσιάσει ένα καινούργιο έντυπο αμέσως τον εμπιστευόμασταν. Ενέπνεε πάντα εμπιστοσύνη.
Ένας συνεργάτης που έλειψε αφάνταστα από τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου. Θα τον θυμάμαι πάντα».

 
Στέλιος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος Telia & Pavla BBDO
«Η Κύπρος είναι πολύ φτωχότερη χωρίς τον Άντη».

Αυτό νομίζω, είναι το καλύτερο μνημόσυνο για έναν άνθρωπο τόσο λαμπρό.

Αιωνία σου η μνήμη Άντη…

 • 11 Ιαν. 2017
 • 07:30 πμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πάνω» οι κρατήσεις Βρετανών σε Κύπρο, Ελλάδα και Βουλγαρία
 • 27 Ιούλ. 2017
 • 17:22 µµ

«Πάνω» οι κρατήσεις Βρετανών σε Κύπρο, Ελλάδα και Βουλγαρία

Αυξημένες κρατήσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και Βουλγαρία καταγράφει μέχρι στιγμής για το 2017 ο βρετανικό ...

Π.Μ. Τσεριώτης: «100 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας»
 • 27 Ιούλ. 2017
 • 16:40 µµ

Π.Μ. Τσεριώτης: «100 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας»

Η Π.Μ. Τσεριώτης γιορτάζει τη συμπλήρωση 100 χρόνων πρωτοπορίας, εξέλιξης, και επιτυχημένης παρουσία ...

ΚΤ: Μειώθηκαν κατά €43, 4 εκατ. τα δάνεια τον Ιούνιο
 • 27 Ιούλ. 2017
 • 16:39 µµ

ΚΤ: Μειώθηκαν κατά €43, 4 εκατ. τα δάνεια τον Ιούνιο

Μειωμένες παρουσιάζονται τόσο οι συνολικές καταθέσεις όσο και τα δάνεια στο σύνολο τους κατά τον μήν ...

‘Χαμηλές πτήσεις’ για τα έσοδα της Deutsche Bank
 • 27 Ιούλ. 2017
 • 16:17 µµ

‘Χαμηλές πτήσεις’ για τα έσοδα της Deutsche Bank

Πτώση στα έσοδα από συναλλαγές σε ομόλογα σημείωσαν και η Goldman Sachs (40%), όπως και οι Morgan St ...