SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Διεθνή

Τραμπ: «Θα είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας»

Δεσμεύεται για στήριξη της απασχόλησης ο πρόεδρος των ΗΠΑ
 • 11 Ιαν. 2017
 • 19:35 µµ

Ισχυρό μήνυμα ότι θα εστιάσει στη στήριξη της απασχόλησης θέλησε να στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του συνέντευξη τύπου μετά τον Ιούλιο, η οποία αναλώθηκε σε ερωτήσεις γύρω από τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

«Θα είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ποτέ ο Θεός» τόνισε ο κ. Τραμπ.

Ο ίδιος προειδοποίησε πως μόλις αναλάβει καθήκοντα θα επιβάλλει ένα μεγάλο διασυνοριακό φόρο στις εταιρείες που αποχωρούν από τις ΗΠΑ. Οι εταιρείες μπορούν να μετακινούνται από την μια πολιτεία στην άλλη, εφόσον παραμένουν εντός των αμερικανικών συνόρων, πρόσθεσε. 

RELATED ARTICLES

Δεσμεύτηκε επίσης πως θα προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Όπως επισήμανε, θα ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες με το Μεξικό μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του. Όσον αφορά το κόστος κατασκευής, ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι η χώρα της Λατινικής Αμερικής θα αποζημιώσει τις ΗΠΑ.

Ο κ. Τραμπ έστρεψε τα βέλη του και κατά των φαρμακευτικών εταιρειών. «Πρέπει να κάνουμε την φαρμακευτική βιομηχανία να γυρίσει πίσω. Η φαρμακευτική μας βιομηχανία είναι καταστροφική, φεύγουν από εδώ και από εκεί. Μας προμηθεύουν με φάρμακα, αλλά δεν τα φτιάχνουν εδώ» σημείωσε.

Άρρωστοι άνθρωποι διέρρευσαν ψευδείς ειδήσεις
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι οι μυστικές υπηρεσίες ίσως βρίσκονται πίσω από τη διαρροή της είδησης ότι η Ρωσία έχει στην κατοχή της φάκελο με προσωπικά και οικονομικά στοιχεία για αυτόν. 

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Τραμπ τόνισε πως θα είναι μια «κηλίδα» στην ιστορία των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών αν βρίσκονται όντως πίσω από τη διαρροή.

Ο ίδιος ανέφερε πως είναι ντροπή που οι πληροφορίες αυτές διέρρευσαν, λέγοντας πως άρρωστοι άνθρωποι συνέταξαν αυτήν την κατασκευασμένη και ψευδή έκθεση. 

Σε ότι αφορά την υπόθεση του χάκινγκ στην Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC), ο κ. Τραμπ παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως ήταν έργο της Ρωσίας και ότι δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Υποστήριξε ωστόσο πως με τον ίδιο στην θέση του πρόεδρου, η Ρωσία θα επιδείξει μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στις ΗΠΑ. 

Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία
«Αν ο Πούτιν συμπαθεί τον Τραμπ, αυτό είναι ένα asset» σημείωσε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ελπίζει πως θα έχει καλές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά δεν το γνωρίζει ακόμα. 

Ο κ. Τραμπ επανέλαβε πως δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία. Σημείωσε ότι θα μπορούσε να επιτύχει ντιλ στη Ρωσία πολύ εύκολα, αλλά υποστήριξε πως δεν είναι κάτι που επιθυμεί γιατί θα αποτελούσε σύγκρουση συμφερόντων.

Όσον αφορά την διαχείριση του επιχειρηματικού του ομίλου, ο κ. Τραμπ ανέφερε πως θα την αναλάβουν οι δύο του γιοί, οι οποίοι δεν θα συζητούν τίποτα μαζί του. Όλα τα στοιχεία ενεργητικού του ομίλου θα μεταφερθούν σε καταπίστευμα και οποιαδήποτε συναλλαγή θα εποπτεύεται από ειδικό σύμβουλο, ο οποίος θα διασφαλίζει οτι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. 

Στο καταπίστευμα θα μεταφερθούν πάνω από 500 εταιρείες, με ενεργητικό που υπερβαίνει τα 3,6 δισ. δολάρια.

Eν τω μεταξύ, ο κ. Τραμπ επισήμανε πως δεν πρόκειται να δημοσιεύσει τη φορολογική του δήλωση, λέγοντας πως οι μόνοι που ενδιαφέρονται για αυτήν είναι οι δημοσιογράφοι. 

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

 • 11 Ιαν. 2017
 • 19:35 µµ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών έκλεισε το ΧΑΚ
 • 24 Απρ. 2017
 • 19:30 µµ

Στο υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών έκλεισε το ΧΑΚ

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών ανήλθε την Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, α ...

Ήρθε η “έξυπνη” βαλίτσα που κινείται ...μόνη της
 • 24 Απρ. 2017
 • 19:24 µµ

Ήρθε η “έξυπνη” βαλίτσα που κινείται ...μόνη της

Η βαλίτσα που αναμένεται να φέρει την επανάσταση στον κόσμο των αποσκευών, είναι γεγονός. Ο λόγος γι ...

Η Apple υπόσχεται “πράσινα” iPhone στο άμεσο μέλλον
 • 24 Απρ. 2017
 • 19:15 µµ

Η Apple υπόσχεται “πράσινα” iPhone στο άμεσο μέλλον

Στην Έκθεση Περιβαλλοντικής Ευθύνης της, η Apple ανακοίνωσε τα σχέδιά της να γίνει πιο «πράσινη» – λ ...

Facebook: Θα λειτουργεί και ως backup για όσους ξεχνούν κωδικούς άλλων υπηρεσιων
 • 24 Απρ. 2017
 • 18:54 µµ

Facebook: Θα λειτουργεί και ως backup για όσους ξεχνούν κωδικούς άλλων υπηρεσιων

Προς το παρόν, οι κωδικοί πρόσβασης είναι για όλους απαραίτητοι. Εάν τους ξεχάσετε, η διαδικασία για ...