SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Κύπρος

Sponsored by

Πρόεδρος: Θα διευκολύνουμε τις επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι νέοι τομείς αμοιβαίας συνεργασίας
 • 21 Απρ. 2017
 • 15:23 µµ

Η κυβέρνηση θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών και επενδυτικών πρωτοβουλιών από πλευράς Ρωσίας, διαβεβαίωσε την Παρασκευή 21 Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

RELATED ARTICLES

Σε ομιλία του σε συνέδριο με θέμα «Φορολογικές εξελίξεις: Ρωσία – Κύπρος και Παγκόσμιες φορολογικές τάσεις», που διοργάνωσε η Ernst & Young σε συνεργασία με τον CIBA (Cyprus International Businesses Association), ο Πρόεδρος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των εν λόγω σχέσεων, σημειώνοντας ως ορόσημο την επίσκεψη του στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Φεβρουάριο του 2015. 

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά την πρόσκληση που έχει απευθύνει, η επίσκεψή του θα ανταποδοθεί σε υψηλότερο επίπεδο προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι νέοι τομείς αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε επίσης ευγνωμοσύνη για την ψήφο εμπιστοσύνης της ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας προς την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία μετά το Eurogroup τον Μάρτιο του 2013. 

Σημείωσε ακόμα ότι η Κύπρος είναι τώρα μια εκ των πλέον γρήγορα αναπτυσσόμενων οικονομικών στην ΕΕ, υπογραμμίζοντας τις διαδοχικές αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης και επισημαίνοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης στον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ Κύπρου και Ρωσικής Ομοσπονδίας για θέματα οικονομίας στη βάση της κοινής διακυβερνητικής επιτροπής για οικονομική συνεργασία. 

Τέλος, ο Πρόεδρος χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των κρατικών Αρχών Κύπρου και Ρωσίας για αναβολή της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου τροποποίησης του Άρθρου 13 της Σύμβασης για Διπλή Φορολογία σε σχέση με φόρους εισοδήματος και κεφαλαίων μέχρι την εισαγωγή παρόμοιων προνοιών στις διμερείς Συμβάσεις για Διπλή Φορολογία της Ρωσίας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μελέτη Transfer Pricing
Η ανάγκη δημιουργίας μελέτης Transfer Pricing στη σκιά των φορολογικών εξελίξεων και των παγκόσμιων τάσεων σε θέματα φορολογίας, προκειμένου να εξεταστούν οι επιδράσεις στις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας τονίστηκε στο πλαίσιο του ίδιου συνεδρίου.

Εξάλλου, σε ερώτηση που απευθύνθηκε από το ακροατήριο κατά πόσο η εκλογή Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ θα επηρεάσει τις διεθνείς φορολογικές εξελίξεις, τονίστηκε ότι αν και δεν μπορεί να προβλεφθεί από τώρα ο αντίχτυπος σε παγκόσμιο επίπεδο από τη φορολογική πολιτική των ΗΠΑ, εντούτοις οι οποιεσδήποτε κινήσεις Τραμπ θα πρέπει να τύχουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

 • 21 Απρ. 2017
 • 15:23 µµ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διχασμένοι οι επενδυτές για την επικείμενη ελληνική έκδοση
 • 22 Ιούλ. 2017
 • 13:42 µµ

Διχασμένοι οι επενδυτές για την επικείμενη ελληνική έκδοση

Η Ελλάδα έχει αναθέσει σε έξι τράπεζες να διαχειριστούν την έκδοση πενταετούς ομολόγου, αλλά οι ανησ ...

Νέο ρόφημα με… popcorn στα Starbucks
 • 22 Ιούλ. 2017
 • 13:03 µµ

Νέο ρόφημα με… popcorn στα Starbucks

Ένα γλυκό και παράλληλα αλμυρό μίγμα που θα ικανοποιήσει κάθε γλυκό δόντι λανσάρουν τα Starbucks και ...

Θεαματική αύξηση στις διεθνείς αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια
 • 22 Ιούλ. 2017
 • 12:39 µµ

Θεαματική αύξηση στις διεθνείς αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Με βάση την επεξεργασία από το Sete Intelligence, όπως αυτή προκύπτει από τα στοιχεία της Υπηρεσίας ...

Διαδρομές με αυτό-οδηγούμενα οχήματα θα προσφέρει η Lyft
 • 22 Ιούλ. 2017
 • 12:05 µµ

Διαδρομές με αυτό-οδηγούμενα οχήματα θα προσφέρει η Lyft

Η σταθερή πορεία της Silicon Valley προς τα αυτοκατευθυνόμενα αυτοκίνητα έκανε ένα ακόμη βήμα προς τ ...