SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Κύπρος

Sponsored by

Πρόεδρος: Θα διευκολύνουμε τις επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι νέοι τομείς αμοιβαίας συνεργασίας
 • 21 Απρ. 2017
 • 15:23 µµ

Η κυβέρνηση θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών και επενδυτικών πρωτοβουλιών από πλευράς Ρωσίας, διαβεβαίωσε την Παρασκευή 21 Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

RELATED ARTICLES

Σε ομιλία του σε συνέδριο με θέμα «Φορολογικές εξελίξεις: Ρωσία – Κύπρος και Παγκόσμιες φορολογικές τάσεις», που διοργάνωσε η Ernst & Young σε συνεργασία με τον CIBA (Cyprus International Businesses Association), ο Πρόεδρος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των εν λόγω σχέσεων, σημειώνοντας ως ορόσημο την επίσκεψη του στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Φεβρουάριο του 2015. 

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά την πρόσκληση που έχει απευθύνει, η επίσκεψή του θα ανταποδοθεί σε υψηλότερο επίπεδο προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι νέοι τομείς αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε επίσης ευγνωμοσύνη για την ψήφο εμπιστοσύνης της ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας προς την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία μετά το Eurogroup τον Μάρτιο του 2013. 

Σημείωσε ακόμα ότι η Κύπρος είναι τώρα μια εκ των πλέον γρήγορα αναπτυσσόμενων οικονομικών στην ΕΕ, υπογραμμίζοντας τις διαδοχικές αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης και επισημαίνοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης στον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ Κύπρου και Ρωσικής Ομοσπονδίας για θέματα οικονομίας στη βάση της κοινής διακυβερνητικής επιτροπής για οικονομική συνεργασία. 

Τέλος, ο Πρόεδρος χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των κρατικών Αρχών Κύπρου και Ρωσίας για αναβολή της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου τροποποίησης του Άρθρου 13 της Σύμβασης για Διπλή Φορολογία σε σχέση με φόρους εισοδήματος και κεφαλαίων μέχρι την εισαγωγή παρόμοιων προνοιών στις διμερείς Συμβάσεις για Διπλή Φορολογία της Ρωσίας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μελέτη Transfer Pricing
Η ανάγκη δημιουργίας μελέτης Transfer Pricing στη σκιά των φορολογικών εξελίξεων και των παγκόσμιων τάσεων σε θέματα φορολογίας, προκειμένου να εξεταστούν οι επιδράσεις στις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας τονίστηκε στο πλαίσιο του ίδιου συνεδρίου.

Εξάλλου, σε ερώτηση που απευθύνθηκε από το ακροατήριο κατά πόσο η εκλογή Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ θα επηρεάσει τις διεθνείς φορολογικές εξελίξεις, τονίστηκε ότι αν και δεν μπορεί να προβλεφθεί από τώρα ο αντίχτυπος σε παγκόσμιο επίπεδο από τη φορολογική πολιτική των ΗΠΑ, εντούτοις οι οποιεσδήποτε κινήσεις Τραμπ θα πρέπει να τύχουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

 • 21 Απρ. 2017
 • 15:23 µµ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα «αγκάθια» στη Σύνοδο των G7
 • 27 Μαίου 2017
 • 14:29 µµ

Τα «αγκάθια» στη Σύνοδο των G7

Το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης των κρατών-μελών της G7 θα αναφέρει ότι οι έξι χώρες υποστηρίζου ...

Γεν. Λογιστήριο: Μακροχρόνια καταγραφή του κόστους των κοινωνικών παροχών
 • 27 Μαίου 2017
 • 14:07 µµ

Γεν. Λογιστήριο: Μακροχρόνια καταγραφή του κόστους των κοινωνικών παροχών

Στον υπολογισμό των κοινωνικών παροχών σε μακροχρόνια βάση προτίθεται να προχωρήσει το Γενικό Λογιστ ...

Τα συμφέροντα που καθυστερούν την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα
 • 27 Μαίου 2017
 • 13:35 µµ

Τα συμφέροντα που καθυστερούν την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα

Η γερμανική Sueddeutsche Zeitung αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι η καθυστέρ ...

Στη Ρωσία ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της επίθεσης χάκερ
 • 27 Μαίου 2017
 • 13:05 µµ

Στη Ρωσία ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της επίθεσης χάκερ

Η ρωσική υπηρεσία ταχυδρομείων φαίνεται ότι είναι ανάμεσα στους φορείς που επλήγησαν από την πρόσφατ ...