SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Χρηματοοικονομικά

Τρ. Κύπρου: Σε νέο ρόλο ο Μ. Καλοχωρίτης

Αναλαμβάνει την παρακολούθηση πελατών που αναδιαρθρώθηκαν
 • 27 Ιούν. 2017
 • 19:20 µµ

Νέο ρόλο στη δομή της Τράπεζας Κύπρου αναλαμβάνει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάριος Καλοχωρίτης.

RELATED ARTICLES

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας ενέκρινε το νέο ρόλο για τον Μ. Καλοχωρίτη, ο οποίος πλέον θα είναι special advisor to the CEO, με καθήκοντα να παρακολουθεί τις εταιρείες οι οποίες έτυχαν αναδιάρθρωσης δανεισμού και να ελέγχει την πορεία της συμφωνίας και γενικότερα τις οικονομικές τους επιδόσεις. 

Προς επίτευξη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Καλοχωρίτης σε κάποιες περιπτώσεις θα έχει συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών που έτυχαν αναδιάρθρωσης, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις θα συμμετέχει ως παρατηρητής στο Διοικητικό Συμβούλιο ενώ για κάποιες άλλες περιπτώσεις θα αποτελεί το άτομο που θα ελέγχει την υλοποίηση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης, έχοντας συνδετικό ρόλο μεταξύ τράπεζας και εταιρείας.

Η συγκεκριμένη απόφαση συνεπάγεται με παραίτηση του κ. Καλοχωρίτη από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Είχε διοριστεί στο συμβούλιο στις 24 Σεπτεμβρίου 2013. 

Εργάζεται ως συνιδρυτής στη Loggerhead Partners (εταιρεία διαχείρισης και παροχής συμβουλευτικών  υπηρεσιών την οποία ίδρυσε ο ίδιος) που εδρεύει στο Ντουμπάϊ. Διαθέτει εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική, διαχείριση κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, τη διαχείριση περιουσίας και σε θέση Γενικού Οικονομικού Διευθυντή. Γεωγραφικά έχει καλύψει τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Έχει εμπειρία σε νεοφυείς επιχειρήσεις και αναδιαρθρώσεις. 

Διατέλεσε Ανώτερος Αντιπρόεδρος για τη Bank Clariden Leu (σήμερα Credit Suisse Bank) στη Ζυρίχη καθώς και υπεύθυνος ανάπτυξης εργασιών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Τουρκία. Εργάστηκε ως Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Amana Group στο Ντουμπάι, όπου ηγήθηκε της πορείας αναδιάρθρωσης του Ομίλου. Κατά  το 2001 - 2003 ήταν συνιδρυτής και αντιπρόεδρος μιας boutique χρηματοπιστωτικής εταιρείας διαμεσολάβησης στη Νέα Υόρκη, η οποία υποστηριζόταν από τον Όμιλο Blackstone. Άρχισε την καριέρα του στην Enron στο Χιούστον ως οικονομικός αναλυτής και αργότερα ως συνεργάτης στο Τμήμα Οικονομικών, όπου εργάστηκε και ηγήθηκε επενδύσεων και συναλλαγών στον κλάδο του πετρελαίου και φυσικού αερίου, την ενέργεια και σε άλλες υποδομές παγκόσμια. Επίσης, συνεργάστηκε με τη J.P. Morgan Bank στη Νέα Υόρκη και τη McKinsey & Co στην Αθήνα. Είναι κάτοχος MBA (2001) από το Harvard Business School της Βοστώνης, ΗΠΑ και BSc Χρηματοοικονομικά (1997) από το Louisiana State University.

Με ανακοίνωση του το Συγκρότημα επισημαίνει πως έχει επίσης αποφασισθεί ο διορισμός της κας. Anat Bar-Gera στην Επιτροπή Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών ως αντικατάσταση του κ. Καλοχωρίτη. Ο διορισμός της κας. Bar-Gera θα τεθεί σε ισχύ με την έγκριση του διορισμού της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, η σύσταση της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνου και της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών αναπροσαρμόζεται ως ακολούθως:

Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνου
Arne Berggren (Πρόεδρος)
Maksim Goldman
Γιάννης Ζωγραφάκης
James Lockhart (τελεί υπό την έγκριση της ΕΚΤ)

Επιτροπή Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών
Μιχάλης Σπανός (Πρόεδρος)
Michael Heger
Anat Bar-Gera (τελεί υπό την έγκριση της ΕΚΤ)

 • 27 Ιούν. 2017
 • 19:20 µµ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διχασμένοι οι επενδυτές για την επικείμενη ελληνική έκδοση
 • 22 Ιούλ. 2017
 • 13:42 µµ

Διχασμένοι οι επενδυτές για την επικείμενη ελληνική έκδοση

Η Ελλάδα έχει αναθέσει σε έξι τράπεζες να διαχειριστούν την έκδοση πενταετούς ομολόγου, αλλά οι ανησ ...

Νέο ρόφημα με… popcorn στα Starbucks
 • 22 Ιούλ. 2017
 • 13:03 µµ

Νέο ρόφημα με… popcorn στα Starbucks

Ένα γλυκό και παράλληλα αλμυρό μίγμα που θα ικανοποιήσει κάθε γλυκό δόντι λανσάρουν τα Starbucks και ...

Θεαματική αύξηση στις διεθνείς αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια
 • 22 Ιούλ. 2017
 • 12:39 µµ

Θεαματική αύξηση στις διεθνείς αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Με βάση την επεξεργασία από το Sete Intelligence, όπως αυτή προκύπτει από τα στοιχεία της Υπηρεσίας ...

Διαδρομές με αυτό-οδηγούμενα οχήματα θα προσφέρει η Lyft
 • 22 Ιούλ. 2017
 • 12:05 µµ

Διαδρομές με αυτό-οδηγούμενα οχήματα θα προσφέρει η Lyft

Η σταθερή πορεία της Silicon Valley προς τα αυτοκατευθυνόμενα αυτοκίνητα έκανε ένα ακόμη βήμα προς τ ...