SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Υπηρεσίες

Adv. Feat: Στον λαβύρινθο της επιλογής επαγγελμάτων χρειάζεται πάντοτε μια Αριάδνη

Ερωτηματολόγιο βοηθά μαθητές να αποφασίσουν για τις σπουδές τους
 • 12 Ιαν. 2017
 • 09:30 πμ

Αρκετοί ενήλικες έχουν αναρωτηθεί κάποια στιγμή στη ζωή τους αν η καριέρα που επέλεξαν ήταν τελικά η σωστή. Υπάρχουν και αυτοί που αλλάζουν καριέρα και ακολουθούν αυτό που πραγματικά αγαπούσαν εξαρχής ή γιατί οι εξελίξεις της οικονομίας επέβαλαν αυτή την αλλαγή. Τι όμως τους ώθησε να ακολουθήσουν σπουδές που δεν ήθελαν πραγματικά;

Συχνά οι επιδράσεις από το περιβάλλον της κοινωνίας και της οικογένειας επηρεάζουν τις αποφάσεις των παιδιών σχετικά με την καριέρα που θα ακολουθήσουν.

RELATED ARTICLES

Χωρίς να δίδεται η απαραίτητη σημασία στα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και στις προτιμήσεις του παιδιού, οι σπουδές πολλές φορές επιλέγονται με βάση τη «σίγουρη δουλειά», ελλείψει σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού. 

Η κοινωνία εξελίσσεται και οι οργανισμοί είναι βιώσιμοι όταν τα στελέχη τους γίνονται ακόμη πιο παραγωγικά γιατί έκαναν την σωστή επιλογή επαγγέλματος. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, για αυτό επένδυσε στη δημιουργία του ιδανικού εργαλείου, του ερωτηματολογίου «Αριάδνη». Το ερωτηματολόγιο επαγγελματικών ενδιαφερόντων «Aριάδνη» αποτελεί ένα σύγχρονο, έγκυρο και αξιόπιστο ψυχομετρικό εργαλείο που κατασκευάστηκε με στόχο την αξιολόγηση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων των μαθητών και είναι αποτέλεσμα πολυετών ερευνών μιας επιστημονικής ομάδας, με επικεφαλής την Δρ. Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου, Καθηγήτρια Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Δρ. Νίκο Δρόσο, Ψυχολόγο και Επαγγελματικό Σύμβουλο. Έτσι, προσφέρει δωρεάν το ερωτηματολόγιο «Αριάδνη» στους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία λήψης απόφασης για τις σπουδές τους. 

Αυτό το ερωτηματολόγιο αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο που ανταποκρίνεται στη σύγχρονη αγορά εργασίας και είναι προσαρμοσμένο στα κυπριακά δεδομένα και το μοναδικό που σταθμίστηκε στην Κύπρο. Τα παιδιά μέσω αυτού του εργαλείου μπορούν να εξεταστούν σε 16 διαφορετικές ομάδες επαγγελμάτων και 30 υποομάδες κι έτσι να βοηθηθούν για να προσδιορίσουν το πρόγραμμα σπουδών που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά τους και στον χαρακτήρα τους. 

Σχολεία και αρμόδιοι φορείς οφείλουν να ενώσουν δυνάμεις για την καλύτερη καθοδήγηση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών. Μόνο έτσι θα γίνει επιτυχής συσχέτιση του τρίπτυχου απόφοιτοι-αγορά εργασίας-επαγγελματική ανάπτυξη. Ο σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός είναι ένα μικρό αλλά τεράστιας σημασίας λιθαράκι στο χτίσιμο μιας υγιούς και παραγωγικής κοινωνίας. 

Πηγή: ΕUC - Ariadni 

 • 12 Ιαν. 2017
 • 09:30 πμ

Έχετε κάτι να προσθέσετε; Σχολιάστε πιο κάτω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλη ελληνική «gourmet συλλογή»
 • 21 Ιαν. 2017
 • 13:29 µµ

Η μεγάλη ελληνική «gourmet συλλογή»

Λάδι, μέλι, σταφίδα και τσάι. Αυτά τα τέσσερα βασικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα της Ελλάδας, που αποτ ...

Τα είπαν Σόιμπλε – Λαγκάρντ στο Νταβός για Ελλάδα
 • 21 Ιαν. 2017
 • 12:55 µµ

Τα είπαν Σόιμπλε – Λαγκάρντ στο Νταβός για Ελλάδα

Τον τρόπο με τον οποίο θα εξειδικευτεί η δέσμευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να «παραμείνει μ ...

Ανάμικτες απόψεις από διεθνείς κολοσσούς για εξαγγελίες Τραμπ
 • 21 Ιαν. 2017
 • 12:24 µµ

Ανάμικτες απόψεις από διεθνείς κολοσσούς για εξαγγελίες Τραμπ

Διχασμένοι εμφανίζονται οι επικεφαλής εταιρειών που βρίσκονται στο Νταβός μπροστά στις εξαγγελίες το ...

ΗΠΑ: Πρόστιμο 50 εκατ. δολ. στη Societe Generale
 • 21 Ιαν. 2017
 • 11:27 πμ

ΗΠΑ: Πρόστιμο 50 εκατ. δολ. στη Societe Generale

Σε συμβιβασμό 50 εκατ. δολαρίων κατέληξε η Societe Generale με τις αμερικανικές δικαστικές Αρχές σχε ...