SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ

Aντιπροσωπεύει δύο κυπριακά οινοποιεία, της Χρυσορρογιάτισσας και το Όλυμπος (ΕTKO)
 • 21 Απρ. 2017
 • 08:44 πμ

H εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ ιδρύθηκε από τον Βάσσο Κ. Ηλιάδη το 1933 και έκτοτε είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο, της ελβετικής NESTLÉ.
 
Μέχρι το 1940 η εταιρεία ήταν ήδη μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις στην Κύπρο. Το 1972 ανέλαβε καθήκοντα η δεύτερη γενιά, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εταιρεία, ενώ πλέον έχει ενταχθεί και η τρίτη γενιά.

 

Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες σε ηλικία εμπορικές εταιρείες της Κύπρου, η οποία απασχολεί πάνω από 300 άτομα. Κυριότερη δραστηριότητά της αποτελεί η εισαγωγή και η διανομή τροφίμων και ποτών καθώς και άλλων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως και ειδών πολυτελείας, όπως είναι τα κοσμήματα και τα ρολόγια.

Η εταιρεία, πέρα από αποκλειστική αντιπρόσωπος των παγκοσμίου φήμης προϊόντων NESTLÉ, είναι εισαγωγέας και των μπισκότων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, των προφυλακτικών DUREX και πολλών άλλων. 

Διαθέτει επίσης παγκύπριο δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης, όπως SCHOLL και NAUTILUS, καταστήματα υψηλής ωρολογοποιίας και κοσμημάτων με την επωνυμία VE SHOPS, τις boutiques SWAROVSKI, MONTBLANC και NESPRESSO.

Στον τομέα των κρασιών, η Βάσσος Ηλιάδης Λτδ αντιπροσωπεύει δύο κυπριακά οινοποιεία, της Χρυσορρογιάτισσας και το Όλυμπος (ΕΤΚΟ), έχοντας αναλάβει την παγκύπρια διανομή τους. Επίσης, αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τα Ελληνικά Οινοποιεία Νίκου Λαζαρίδη και Παπαγιαννάκου, καθώς και τη Μαλαματίνα Ρετσίνα. 

Επίσης, έχει την αποκλειστική αντιπροσωπία των γαλλικών κρασιών Bouchard Ainé & Fils, Miraval (Famille Perrin) και της σαμπάνιας Jacquart. Ακόμα, από την Ιταλία αντιπροσωπεύει τα κρασιά των οινοποιείων Fontana di Papa, Straccali και San Osvaldo.

Η εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ διαθέτει παγκύπριο κέντρο αποθήκευσης και διανομής προϊόντων στη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου, όπως επίσης κέντρο αποθήκευσης και διανομής παγωτού και κατεψυγμένων προϊόντων στην Αραδίππου. 

NICO LAZARIDI 
Το 1987 ο Νίκος Λαζαρίδης δημιούργησε τη NICO LAZARIDI, την πρώτη οργανωμένη οινοπαραγωγική μονάδα στη Δράμα, αναβιώνοντας την αμπελοοινική παράδοση του τόπου. 

Η Nico Lazaridi είναι γνωστή για τα premium κρασιά Μαγικό Βουνό σε λευκό και ερυθρό, για τη σειρά Chateau σε λευκό, ερυθρό και ροζέ και για τη μοντέρνα σειρά Το Μαύρο Πρόβατο, που έχει ταράξει τα νερά στο νεανικό και όχι μόνο οινόφιλο κοινό με τη φρεσκάδα και τα βιδωτά πώματα. 

Πρόσφατα έχουν κυκλοφορήσει τα premium κρασιά Cavalieri και το King of Dreams, ένα premium limited edition ερυθρό κρασί σε συνεργασία με τον ροκσταρ Joe Lynn Turner. Η εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ διαθέτει όλη την γκάμα των κρασιών Nico Lazaridi στην Κύπρο από το 2008.  

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
Είναι το πρώτο στην Ελλάδα βιοκλιματικό οινοποιείο με ειδικό σχεδιασμό και κατασκευή. Βρίσκεται στην καρδιά του Αττικού Αμπελώνα και διακρίθηκε στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του 2008 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, ενώ κατετάγη στα καλύτερα οινοποιεία του κόσμου στην έκδοση 2010 του Opus Vino.

Ο Βασίλης Παπαγιαννάκος, έχοντας δημιουργήσει ένα εξαίρετο οινοποιείο, ανέδειξε το Σαββατιανό, μία ποικιλία ξεχασμένη και παρεξηγημένη στην Ελλάδα, την οποία αναγέννησε δημιουργώντας το Σαββατιανό Παλαιά Κτήματα, που πίνεται όχι μόνο φρέσκο, καθώς οι ελάχιστες φιάλες του 2008 και του 2009, που δεν καταναλώθηκαν κι έχουν παλαιώσει, είναι αυτή τη στιγμή στα καλύτερα τους. 

Η γκάμα των κρασιών Παπαγιαννάκος, που μπορείτε να απολαύσετε στην Κύπρο, αποτελείται από τα λευκά κρασιά Σαββατιανό Παλαιά Κλήματα, Καλογέρι Μαλαγουζιά, Ασσύρτικο, το ροζέ κρασί Granatus και τα ερυθρά κρασιά Αγιωργίτικο- Cabernet, Καλογέρι Cabernet Sauvignon, Merlot και το επιδόρπιο λευκό κρασί Μελίας. Τα κρασιά του οινοποιείου Παπαγιαννάκος διακρίνονται συνεχώς σε διαγωνισμούς οίνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Στην Κύπρο διανέμονται από την εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ από το 2011.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΡΥΣΟΡΡΟΓΙΑΤΙΣΣΑΣ
To «Οινοποιείο Χρυσορρογιάτισσας» βρίσκεται στην περιοχή του μοναστηριού της Παναγίας της Χρυσορρογιάτισσας στην Πάφο. Ιστορικά ξεκίνησε από τα υπόγεια της μονής το 1725 μ.Χ. και επαναλειτούργησε το 1984 στους χώρους του παλιού οινοποιείου. Στη συνέχεια μετακινήθηκε σε καινούργιες εγκαταστάσεις στους αμπελώνες της μονής, επενδύοντας στη σύγχρονη τεχνολογία και οινοποίηση Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του μοναστηριού βρίσκονται σε υψόμετρο 1000 μέτρων και αποτελούν το καμάρι του οινοποιείου, αφού του προσφέρουν ποιότητα, σταθερότητα και ποικιλία σταφυλιών.

Παράγονται 4 βασικά κρασιά: το λευκό ξηρό ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ, το ερυθρό ξηρό ΑΓΙΟΣ ΗΛΙΑΣ, το ροζέ ξηρό ΜΑΡΑΝΑ και το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, επίσης ερυθρό ξηρό. Το κρασί ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ είναι το πρώτο κυπριακό κρασί που βραβεύθηκε σε διεθνή διαγωνισμό και συγκεκριμένα με Χρυσό Μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση Οίνου στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας το 1989. 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΣ
Το οινοποιείο έκανε το ξεκίνημά του το 1844 και αποτελεί το πρώτο οινοποιείο του νησιού. Από τότε μέχρι και σήμερα η οικογένεια Χατζηπαύλου (έκτη γενιά σήμερα) ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή, εμπορία και εξαγωγή κρασιών. Παράγει κρασιά όπως τη σειρά Κτήμα Χατζηπαύλου και άλλα, ζιβανία, τη διάσημη κουμανταρία ΕΤΚΟ St. Nicholas, όπως επίσης και την premium κουμανταρία Centurion.  

Η Βάσσος Ηλιάδης Λτδ έχει αναλάβει τη διανομή από το 2014. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση:
Λευκωσίας 23, Βιομηχ. Περιοχή Ιδαλίου, 2540, Λευκωσία.           
Τηλέφωνο: 22897300
E-Mail: [email protected] 
Ιστοσελίδα: http://www.vassoseliades.com

 • 21 Απρ. 2017
 • 08:44 πμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διχασμένοι οι επενδυτές για την επικείμενη ελληνική έκδοση
 • 22 Ιούλ. 2017
 • 13:42 µµ

Διχασμένοι οι επενδυτές για την επικείμενη ελληνική έκδοση

Η Ελλάδα έχει αναθέσει σε έξι τράπεζες να διαχειριστούν την έκδοση πενταετούς ομολόγου, αλλά οι ανησ ...

Νέο ρόφημα με… popcorn στα Starbucks
 • 22 Ιούλ. 2017
 • 13:03 µµ

Νέο ρόφημα με… popcorn στα Starbucks

Ένα γλυκό και παράλληλα αλμυρό μίγμα που θα ικανοποιήσει κάθε γλυκό δόντι λανσάρουν τα Starbucks και ...

Θεαματική αύξηση στις διεθνείς αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια
 • 22 Ιούλ. 2017
 • 12:39 µµ

Θεαματική αύξηση στις διεθνείς αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Με βάση την επεξεργασία από το Sete Intelligence, όπως αυτή προκύπτει από τα στοιχεία της Υπηρεσίας ...

Διαδρομές με αυτό-οδηγούμενα οχήματα θα προσφέρει η Lyft
 • 22 Ιούλ. 2017
 • 12:05 µµ

Διαδρομές με αυτό-οδηγούμενα οχήματα θα προσφέρει η Lyft

Η σταθερή πορεία της Silicon Valley προς τα αυτοκατευθυνόμενα αυτοκίνητα έκανε ένα ακόμη βήμα προς τ ...