SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

V.M.CAVAWAY LTD

Η Cavaway εχει καταφέρει να ενσωματώσει στο δυναμικό της κάποια από τα καλύτερα κυπριακά οινοποιεία
 • 26 Απρ. 2017
 • 07:38 πμ

H εταιρεία V.M.Cavaway Ltd είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον χώρο του ποτού και ειδικότερα με του κρασιού. Το 2004 δημιουργήθηκε ένας πρωτότυπος χώρος, που φάνταζε ως κάτι διαφορετικό για την τότε εποχή στη Λάρνακα, παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά μια τεράστια γκάμα με αλκοολούχα προϊόντα και κρασιά από όλο τον κόσμο.

Σε ένα μόνο χώρο βρήκαν στέγη, για πρώτη φορά, σχεδόν όλα τα τοπικά οινοποιεία που τότε έκαναν δειλά - δειλά τα πρώτα τους βήματα στην κυπριακή αγορά. Δεν θα ήταν υπερβολή εαν λέγαμε ότι από τον πρώτο κιόλας χρόνο η παρουσία και η δράση της εταιρείας στην κυπριακή αγορά ήταν καθοριστική, δημιουργώντας μια νέα τάση στην αγορά. Aξίζει να σημειωθεί ότι διαχωρίσαμε τις δραστηριότητες της εταιρείας Cavaway σε δύο βασικούς πυλώνες:

Ο πρώτος πυλώνας δραστηριοποίησής μας έχει να κάνει με το κατάστημα «The Ηouse of Drinks», δηλαδή, με πιο απλά λόγια δημιουργήσαμε έναν πολυχώρο περίπου 1.000 τ.μ., μοναδικό στο είδος του σε ό,τι αφορά αλκοολούχα ποτά και κρασιά. Στον τομέα του «The House of Drinks» η εταιρεία συνεργάζεται με όλες σχεδόν τις κυπριακές εισαγωγικές εταιρείες αλκοολούχων προϊόντων. Επίσης υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τις γευσιγνωστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις που αφορούν στο κρασί, στα single malt whisky και σε άλλα οινοπνευματώδη ποτά.
Όσον αφορά τον δεύτερο πυλώνα διανέμουμε και προμηθεύουμε εκατοντάδες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Κύπρο, έχοντας πάντοτε ως βασικό γνώμονα την πολύχρονη εμπειρία μας, τη μεγάλη γκάμα προϊόντων και ασφαλώς τις γνώσεις και το μεράκι του ανθρώπινου μας δυναμικού. 

Ειδικές συμφωνίες
Η εταιρεία Cavaway έχει καταφέρει με ειδικές συμφωνίες να ενσωματώσει στο δυναμικό της κάποια από τα καλύτερα κυπριακά οινοποιεία. Ξεκινώντας από την επαρχία Πάφου, στο χωριό Λεμόνα βρίσκεται το οινοποιείο Τσαγγαρίδης, το οποίο ειδικεύεται στην παραγωγή οίνου από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας απο τους ιδιόκτητους αμπελώνες του, που είναι οι μοναδικοί στην Κύπρο πιστοποιημένοι απο την Ε.Ε. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, το οινοποιείο Βουνί Παναγιάς παράγει μια μεγάλη γκάμα κρασιών, που προέρχονται μόνο από τοπικές κυπριακές ποικιλίες.

Ανατολικότερα, το οινοποιείο του Κάλαμου παράγει αξιόλογα λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά, καθώς κι ένα εξαιρετικό λικέρ ρόδι.

Στα κρασοχώρια της Λεμεσού η συνεργασία μας με το Οινοποιείο του Κωνσταντίνου στο Πέρα Πεδί προσφέρει στο κοινό οίνους από γηγενείς και γαλλικές ποικιλίες, ενώ αυτή με το Οινοποιείο του Γερόλεμου στο Όμοδος μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε, μεταξύ άλλων, τη σπάνια λευκή Μωροκανέλλα, το Μαραθεύτικο και τα πολύ αξιόλογα Rriesling και Ματάρο.

Από την γκάμα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η «βασίλισσα των οίνων», ο «οίνος των βασιλέων», η θρυλική κουμανταρία. Έχοντας τη συμβουλευτική υποστήριξη οινολόγων, τα τελευταία χρόνια επιλέγουμε εκλεκτόν «Οίνο Βάσης» από τα χωριά της κουμανταρίας και το αποτέλεσμα της αγάπης μας για το παγκοσμίου φήμης γλυκό κρασί του νησιού μας λέγεται «ΒΑΣΙΛΙΚΗ» κουμανταρία. Ένα 100% δικό μας προϊόν, το οποίο με την αξία του κέρδισε τα κολακευτικά σχόλια ειδικών, αλλά και την αγάπη του κόσμου.

Δηλώνοντας παρούσα στις μεγαλύτερες εκθέσεις οίνου της Ευρώπης, κάθε χρόνο η Cavaway προσφέρει στο κοινό της κρασιά από όλες σχεδόν τις οινοπαραγωγές χώρες του κόσμου, δίνοντας έμφαση στην καλή σχέση τιμής - ποιότητας και φυσικά στις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς. Από την Ελλάδα λοιπόν και ειδικότερα από τη Νεμέα της Πελοποννήσου εισάγουμε αποκλειστικά τα κρασιά του Κτήματος Παλύβου με τα καταπληκτικά Αγιωργίτικα (Π.Ο.Π Νεμέα) αρωματικά λευκά και ροζέ, αλλά και μια πρόταση από σταφύλια βιοδυναμικής καλλιέργειας, που αποτελεί τη ναυαρχίδα του κτήματος.

Από τις πλαγιές του Παρνασσού, το Κτήμα Αργυρίου μας προτείνει να δοκιμάσουμε τη δροσερή Μαλαγουζιά του και το κοσμοπολίτικο Pinot Noir. Βορειότερα και συγκεκριμένα στην Πέλλα, το boutique - οινοποιείο του Κτήματος Αλεξανδρίδη έχει εκπλήξει ευχάριστα όλους τους οινόφιλους της Κύπρου με τα βιολογικά κρασιά του. Πρόσφατα, από τη Γουμένισσα ξεκινήσαμε να εισάγουμε από το Κτήμα Τάτση οίνους βιοδυναμικής καλλιέργειας από τη φημισμένη ποικιλία ξινόμαυρο (Π.Ο.Π Γουμένισσα), αλλά και ένα orange wine χωρίς καθόλου χημικά πρόσθετα ούτε θειώδη. Συνεργαζόμαστε επίσης με το Κτήμα Μιχαλάκη στην Κρήτη και με τη Διόνυσος Α.Ε. στην Κόρινθο.
Από την Ιταλία εισάγουμε αποκλειστικά το Lambrusco D’Angelo, τα κρασιά Tosti, τα οποία έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις, τα Tinazzi με βραβεία στο Wine Spectator, όπως επίσης και τα κρασιά Monteverdi. Η εταιρεία Cavaway εισάγει κρασιά που συμπεριλαμβάνουν γηγενείς ποικιλίες από τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.
Εν κατακλείδι, η επίσκεψη στην Cavaway δεν είναι απλώς ένα αγοραστικό γεγονός, είναι μια μοναδική εμπειρία. Πέντε χιλιάδες και πλέον είδη ποτών και αξεσουάρ σας περιμένουν. Μην τη χάσετε.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση:
Δωδεκανήσου 4, Αποθήκες 1-6, 7060, Λιβάδια, Λάρνακα
Τηλέφωνο: 7000 85 88
Ιστοσελίδα: www.cavaway.com

 

 • 26 Απρ. 2017
 • 07:38 πμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όχι» ΥΠΟΙΚ σε τέλη προς Δήμος λόγω Αεροδρομίου Λάρνακας
 • 23 Ιούν. 2017
 • 19:49 µµ

«Όχι» ΥΠΟΙΚ σε τέλη προς Δήμος λόγω Αεροδρομίου Λάρνακας

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αφού άκουσε τα αιτήματα των τοπικών αρχών που επηρεάζονται ...

Νέος νόμος για τη διαχείριση των δημοσίων δανείων
 • 23 Ιούν. 2017
 • 19:39 µµ

Νέος νόμος για τη διαχείριση των δημοσίων δανείων

Με 42 ψήφους υπέρ και 2 αποχές (ΕΛΑΜ) ψηφίστηκε ο νόμος που παρέχει τη δυνατότητα στους Δανειστικούς ...

Fitch: Το 7ετές ομόλογο μειώνει τους κινδύνους αναχρηματοδότησης
 • 23 Ιούν. 2017
 • 19:21 µµ

Fitch: Το 7ετές ομόλογο μειώνει τους κινδύνους αναχρηματοδότησης

Η έκδοση από την Κύπρο επταετούς ομολόγου ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ μειώνει τους κινδύνους αναχρημ ...

«Πράσινο» Ολομέλειας στο ν/σ για σωματεία και λέσχες
 • 23 Ιούν. 2017
 • 19:11 µµ

«Πράσινο» Ολομέλειας στο ν/σ για σωματεία και λέσχες

Εν μέσω μιας θυελλώδους συνεδρίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Παρασκευή, 23 Ιουνίου, το νομ ...