SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΙΑΚΚΑΣ

Το Οινοποιείο Τσιάκκας παράγει κρασιά με συγκερασμό την παράδοση και τη σύγχρονη τεχνογνωσία
 • 24 Απρ. 2017
 • 07:37 πμ

Tο Οινοποιείο Τσιάκκας κτίστηκε το 1988 στο χωριό Πελένδρι, στην περιοχή Πιτσιλιάς, όπου βρίσκονται και οι αμπελώνες του.

Το ξηρό κλίμα της περιοχής, σε συνδυασμό με τη μοναδική γεωλογία, αποτελούν βασικούς παράγοντες για την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών. Οι κρύοι χειμώνες και τα δροσερά καλοκαίρια είναι ιδανικά για την παραγωγή ποιοτικών σταφυλιών, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα καλό κρασί.

Πέρα από την έμφαση στην ποιότητα, το Οινοποιείο Τσιάκκας έχει ως προτεραιότητα τη διάδοση και την καλλιέργεια γηγενών ποικιλιών αμπελιού, καθώς και την παραγωγή κρασιών με συγκερασμό της παράδοσης και της σύγχρονης τεχνογνωσίας. 

Η ανάδειξη κρασιών από παραδοσιακές ποικιλίες υπήρξε ένας πρωταρχικός στόχος του οινοποιείου. Στα πλαίσια αυτά διαθέτει κρασιά από τις γηγενείς ποικιλίες Ξυνιστέρι, Βαμβακάδα, Γιαννούδι, Όφθαλμο, Λευκάδα, Προμάρα καθώς και την πιο αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο Κουμανταρία και την επίσης πολυβραβευμένη παλαιωμένη Ζιβανία. Από τις διεθνείς ποικιλίες παράγονται κρασιά των ποικιλιών Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc Chardonnay, και Μerlot.              

Η αρχική παραγωγή των 500 φιαλών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στις 160.000.

Από τα ψηλότερα αμπελοτόπια του Αγρού, με υψόμετρο 1500 μέτρων, στα Πετράλωνα και στο μικρόκλιμα της Κεράμης και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αμπελώνων του Αγίου Ιωάννη, το Οινοποιείο συνδυάζει τα ποιοτικότερα χαρακτηριστικά των ποικιλιών και παράγει ξηρά κρασιά, Κουμανδαρία και Ζιβανία, με χαρακτήρα και έντονη προσωπικότητα.

Το Οινοποιείο, στηριγμένο στην παράδοση, με εφόδια τον ενθουσιασμό και την αγάπη για το κρασί και την πολύ σκληρή δουλειά για την απόκτηση της τεχνογνωσίας, πέτυχε την παραγωγή εκλεκτού κρασιού, για το οποίο η φροντίδα αρχίζει από τη στιγμή της φύτευσης του αμπελώνα.

Τα κρασιά του διατίθενται κυρίως στην εγχώρια αγορά, σε καλές υπεραγορές, πεντάστερα ξενοδοχεία, καλά εστιατόρια και κάβες παγκύπρια. Μέρος της παραγωγής εξάγεται σε Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία και Ελλάδα. 

Το Οινοποιείο είναι ανοικτό για επισκέψεις Δευτέρα-Σάββατο από τις 9:00 μέχρι τις 16:00. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα κρασιά και να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου. 

ΒΡΑΒΕΙΑ
Το οινοποιείο απέσπασε πολλές σημαντικές διακρίσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στον κυπριακό διαγωνισμό.  Ξεχωρίζουν οι πρόσφατες βραβεύσεις, με Regional trophy του Ξυνιστεριού στον παγκόσμιο διαγωνισμό Decanter, η πρωτιά στην ζιβανία Τσιάκκας σε δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς και οι πολύ ψηλές βαθμολογίες από τον  πιο γνωστό ανά το παγκόσμιο κριτή κρασιών Robert Parker  για την Κουμανδαρία Ξυνιστέρι και Βαμβακάδα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση:
Πελένδρι, 4878, Λεμεσός 
E-Mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 25991080

 • 24 Απρ. 2017
 • 07:37 πμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο εύρωστη είναι η τουρκική οικονομία;
 • 23 Ιούν. 2017
 • 09:47 πμ

Πόσο εύρωστη είναι η τουρκική οικονομία;

Παρά την πολιτική κρίση η τουρκική οικονομία σημειώνει άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις. Ειδικοί ωστόσ ...

Το Xbox One X από την Microsoft
 • 23 Ιούν. 2017
 • 09:06 πμ

Το Xbox One X από την Microsoft

Το Xbox παρουσίασε ένα ιστορικό lineup στην Ε3 με 42 νέα παιχνίδια εκ των οποίων τα 22 είναι αποκλει ...

€3,2 δισ. από την IPO της Allied Irish Banks
 • 23 Ιούν. 2017
 • 08:52 πμ

€3,2 δισ. από την IPO της Allied Irish Banks

Επτά χρόνια αφότου το κράτος έδωσε 21 δισ. για να μην καταρρεύσει η τράπεζα, η Ιρλανδία επιστρέφει τ ...

Η καπνοβιομηχανία είναι στα πάνω της
 • 23 Ιούν. 2017
 • 08:38 πμ

Η καπνοβιομηχανία είναι στα πάνω της

Αποκρουστικές εικόνες στα πακέτα, νομικές διαμάχες και καμπάνιες κατά του καπνίσματος. Οι ένδοξες μέ ...