SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

OENOFOROS

Ο εργονομικός χώρος της κάβας φιλοξενεί 500 διαφορετικές ετικέτες κρασιών σε 50.000 φιάλες
 • 25 Απρ. 2017
 • 07:36 πμ

H OENOFOROS αποτελεί μια επιτυχημένη εταιρεία εισαγωγής κρασιών. Εισάγει 500, περίπου, διαφορετικά είδη κρασιών από παγκοσμίου φήμης παραγωγούς, όπως, MONTES, Le Macchiole, Bouchard Pere& Fils, Allegrini, Castello Banfi, William Fevre, Leroy, Champagne Billecart- Salmon και πολλούς άλλους.

Ο υπόγειος χώρος των 400 τετραγωνικών μέτρων, που στεγάζει τις 500 διαφορετικές ετικέτες της κάβας, είναι άνετος και εργονομικός. Πέραν των 50.000 φιαλών βρίσκονται όμορφα τοποθετημένες σε custom made ράφια, με την έξυπνη διαμόρφωση του χώρου να σου δίνει την ευκαιρία να περιπλανηθείς στον περιμετρικό διάδρομο και να μελετήσεις τις κάρτες με τα στοιχεία του παραγωγού, του αμπελώνα και του κάθε οίνου ξεχωριστά. Η φιλοσοφία της OENOFOROS είναι τα κρασιά να προέρχονται από τις καλύτερες οινικές περιοχές, ούτως ώστε να αντιπροσωπεύουν τον μοναδικό χαρακτήρα τους και να έχουν αυθεντική γεύση, ανταποκρινόμενα στο γούστο του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Μαζί σου στη μεθυστική οινική περιπλάνηση θα είναι ο ιδρυτής της εταιρείας, Αλέξης Νικολαΐδης, ο οποίος ανάμεσα σ’ άλλα θα σε κατατοπίσει πλήρως για τη μαγεία των οινικών χιλιανών θησαυρών του Montes, οι οποίοι μέσα σε 25 χρόνια κατάφεραν να κατακτήσουν όλη την υφήλιο, με το οινοποιείο να μελετάται ως case study από το Πανεπιστήμιο Harvard!

Η περιοχή της Βουργουνδίας υπήρξε καταλυτική για τον Αλέξη, αφού εκεί έλαβε την εκπαίδευσή του στο κρασί το έτος 2000 και συγκεκριμένα στο Chateau De Chassagne Montrachet. Μέντορες του υπήρξαν έξι διαφορετικοί οινολόγοι, μεταξύ αυτών ο Michel Picard, ένας από τους καλύτερους παραγωγούς της Γαλλίας, και ο Lucien, τα κρασιά του οποίου έχουν βαθμολογηθεί με 97 από τα 100 σύμφωνα με το Wine Spectator.

Πλέον, μέσα από τις συχνές επισκέψεις του Αλέξη στην περιοχή της Βουργουνδίας και μετά από γευσιγνωσία που λαμβάνει χώρα εκεί, επιλέγονται σχολαστικά τα κρασιά που θα εισαχθούν στην Κύπρο. Μια άλλη περιοχή, η οποία συνδέεται άμεσα με την εταιρεία OENOFOROS, είναι το Veneto στην Ιταλία, όπου παράγεται το φημισμένο κρασί Amarone. Aπό την περιοχή αυτή η εταιρεία αντιπροσωπεύει τα οινοποιεία Allegrini και Bertani.

Με τον ίδιο θαυμασμό ο Αλέξης και οι στενοί του συνεργάτες θα σου εξυμνήσουν και τα εξαίρετης ποιότητας κρασιά του Castello Banfi, που ευρέως πλέον αποκαλούνται «Builders of Brunello», όπως επίσης και τα παγκοσμίου εμβέλειας κρασιά Amarone, του κορυφαίου παραγωγού Allegrini, τα οποία φημίζονται για τη μακραίωνη ιστορία τους, με την οικογένεια του παραγωγού να βάζει το λιθαράκι της στον τομέα της οινικής δημιουργίας από τον 15ο αιώνα. 

Η συνέχεια της κρασο-περιπλάνησης θα δοθεί εντός του οινοφυλακίου των 100 m3 (κυβικών μέτρων), με την αυστηρά ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 14°C και την υγρασία στο 75%, όπου θα δεις ορισμένους από τους πιο σπάνιους και πολυπόθητους οίνους στον κόσμο, όμορφα ζυγισμένους δίπλα στις αποκλειστικές οινικές εισαγωγές από Bordeaux, καθώς επίσης της Leroy και των καμπανιτών Billecart-Salmon Champagne. 

Στο καλάθι των επιλογών σου θα βάλεις στη συνέχεια και τα «διαμάντια» του συνεχώς ανερχομένου οίκου Le Macchiole και αναμφισβήτητα τα ξακουστά κρασιά του William Fevre Chablis, με το κορυφαίο Chablis Les Clos 2004, το οποίο είδαμε να φιγουράρει στη λίστα των επιλογών της Βασίλισσας Ελισάβετ σε πρόσφατο δείπνο που παρέθεσε στο Buckingham Palace προς τιμήν του Barack Obama και του David Cameron.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑ
Επισκεφθείτε την υπόγεια κάβα της OENOFOROS στη Λεμεσό. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μερικά από τα πιο αξιόλογα κρασιά του κόσμου, βιώνοντας έτσι τη μαγεία ενός πραγματικά καλού οίνου.

ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ;

• Γιατί θα βρεις μια πραγματικά μεγάλη ποικιλία κρασιών, που είναι φτιαγμένα από τους καλύτερους οινοπαραγωγούς.
• Για τη σοβαρή δουλειά που γίνεται όσον αφορά τη φύλαξη των οίνων.
• Για την εργονομία του χώρου, τις ενημερωτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες του ιδιοκτήτη και του προσωπικού, για άψογα οινογαστρονομικά παντρέματα και φυσικά για τις value for money τιμές, που ικανοποιούν όλα τα βαλάντια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ιδιοκτήτης:
 Αλέξης Νικολαϊδης
Διεύθυνση: Ναυπλίου 18, Λεμεσός 3025 (Δρόμος Πολυκλινικής Υγείας)
Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή 08.00-13.00 & 16.00-19.00 / Σάββατο 10.00-14.00
Τηλέφωνα: 25760608, 25340424
Για παραγγελίες online και παγκύπρια διανομή: www.oenoforos.com.cy

 • 25 Απρ. 2017
 • 07:36 πμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όχι» ΥΠΟΙΚ σε τέλη προς Δήμος λόγω Αεροδρομίου Λάρνακας
 • 23 Ιούν. 2017
 • 19:49 µµ

«Όχι» ΥΠΟΙΚ σε τέλη προς Δήμος λόγω Αεροδρομίου Λάρνακας

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αφού άκουσε τα αιτήματα των τοπικών αρχών που επηρεάζονται ...

Νέος νόμος για τη διαχείριση των δημοσίων δανείων
 • 23 Ιούν. 2017
 • 19:39 µµ

Νέος νόμος για τη διαχείριση των δημοσίων δανείων

Με 42 ψήφους υπέρ και 2 αποχές (ΕΛΑΜ) ψηφίστηκε ο νόμος που παρέχει τη δυνατότητα στους Δανειστικούς ...

Fitch: Το 7ετές ομόλογο μειώνει τους κινδύνους αναχρηματοδότησης
 • 23 Ιούν. 2017
 • 19:21 µµ

Fitch: Το 7ετές ομόλογο μειώνει τους κινδύνους αναχρηματοδότησης

Η έκδοση από την Κύπρο επταετούς ομολόγου ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ μειώνει τους κινδύνους αναχρημ ...

«Πράσινο» Ολομέλειας στο ν/σ για σωματεία και λέσχες
 • 23 Ιούν. 2017
 • 19:11 µµ

«Πράσινο» Ολομέλειας στο ν/σ για σωματεία και λέσχες

Εν μέσω μιας θυελλώδους συνεδρίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Παρασκευή, 23 Ιουνίου, το νομ ...