PHILOSHOPIC: Καινοτόμες λύσεις σε επιχειρήσεις και καταναλωτές

Η PHILOSHOPIC Cloud Commerce Technologies άρχισε τις δραστηριότητές της το 2014 ως η μετεξέλιξη προηγούμενων ενεργειών των ιδρυτών της από το 2009 και μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς. Σήμερα έχει έδρα τη Λευκωσία, όπου απασχολεί δέκα άτομα, επιπλέον γραφείο στο Λονδίνο, καθώς και δίκτυο συνεργατών σε πέντε χώρες. 

Παράλληλα, επεκτείνεται γεωγραφικά, ξεκινώντας εργασίες σε Ιορδανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ μεσοπρόθεσμα προχωρά στη διερεύνηση νέων αγορών σε Ευρώπη και Νοτιανατολική Ασία, μέσω συνεργατών.

Διαβάστε ακόμα: Προ των πυλών το Lidl στη Μουτταγιάκα

Ιδρυτές της εταιρείας είναι ο Νικόλας Ελευθερίου και ο Δημήτρης Κωνσταντίνου με πέραν των 15 ετών διεθνούς εμπειρίας ο καθένας, ο Δημήτρης στον τομέα των τεχνολογικών λύσεων λιανικού εμπορείου και ο Νικόλας στις τεχνολογίες συναλλαγών στον τραπεζικό τομέα.

Παντρεύοντας την εμπειρία με την τεχνογνωσία, έφτιαξαν μία εταιρεία δημιουργίας και παροχής καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων σε επιχειρήσεις στο retail industry με τελικό χρήστη, αλλά και οδηγό τον συναλλασσόμενο καταναλωτή

Όραμα των ιδρυτών της εταιρείας είναι να καταστήσουν τις συναλλαγές στο λιανικό εμπόριο συναρπαστικές και ευχάριστες για όλους τους παίκτες - τους καταναλωτές, τους εμπόρους, όπως επίσης και τα brands/προμηθευτές.

Βασική επιδίωξη, όπως σημειώνουν οι ιδρυτές, είναι η PHILOSHOPIC, ως κυπριακή εταιρεία στο δυναμικό πεδίο του FinTech, «να καταστεί ηγέτης στον τομέα της,  μέσω έξυπνων τεχνολογικών λύσεων, αρχικά περιφερειακά και με τη βοήθεια επενδυτών σε παγκόσμια κλίμακα». Όσο για το προσωπικό της – τους PHILOSHOPERS– στόχος είναι «να νιώθουν μέλος της πιο συναρπαστικής ομάδας που λόγω της δικής τους δουλειάς, ιδεών ήθους και επαγγελματικής εξέλιξης, κάνει τη διαφορά για τους πελάτες μας και όλους τους καταναλωτές».

Διαβάστε ακόμα: Bakali: Νέο κατάστημα στη Λευκωσία

Οι λύσεις που παρέχει
Η εταιρεία παρέχει δύο οικογένειες λύσεων στην αγορά:
PREPAYXL:  πλήρης (end-to-end) διαχείριση και διανομή σε σημεία πώλησης ψηφιακών προϊόντων από τον πάροχο στον καταναλωτή (Digital Products, όπως είναι οι χρόνοι ομιλίας κινητών, money vouchers, διεθνή gift cards οπως Apple iTunes, Playstation Network κλπ) , Πελάτες της είναι είτε επιχειρήσεις διανομής, είτε οι πάροχοι (Telecom operators etc)  ή αλυσίδες καταστημάτων. 
SMASH Digital Wallet: μία καινοτόμα πλατφόρμα digital wallet που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσφέρουν στους καταναλωτές διάφορα προγράμματα  και υπηρεσίες με έξυπνο τρόπο - όπως Loyalty Programs, Gift Cards, Shopping Wallets, Small coin savings, Digital Promos, Cash Back, Social Media Promos, Charity Donations, καθώς και άλλες υπηρεσίες. 

Βασικό γνώρισμα του SMASH Digital Wallet για τους καταναλωτές είναι η ευκολία χρήσης και η Omni-Channel εμπειρία, ενώ για τις επιχειρήσεις είναι η admιn-less λειτουργία (απουσία γραφειοκρατίας), ο πλήρης έλεγχος απόδοσης και η ασφάλεια, όπως επίσης και το χαμηλό κόστος
Όλες οι λύσεις είναι κτισμένες στο cloud και προσφέρονται με το μοντέλο του Software-as-a-Service (SaaS).

Η ανταπόκριση
Θετικά είναι τα αποτελέσματα της εταιρείας στην Κύπρο, παρόλο που επικεντρώνεται σε πιο παραδοσιακά προϊόντα και υπηρεσίες. Αν και το περιβάλλον είναι ιδανικό για τη χρήση καινοτόμων προϊόντων, λόγω της μικρής ευέλικτης αγοράς και του Κύπριου καταναλωτή που είναι μοντέρνος και απαιτητικός με γρήγορη προσαρμογή στις τάσεις/μόδα, εντούτοις οι επιχειρήσεις ακόμη διστάζουν να επενδύσουν για να ξεχωρίσουν, εξηγούν οι ιδρυτές της PHILOSHOPIC.

«Προτιμούν να ακολουθούν την πεπατημένη έστω και αν ξοδεύουν περισσότερα ή απλά παίρνουν αποφάσεις με πολύ αργούς ρυθμούς. Είμαστε όμως αισιόδοξοι πως σύντομα αυτή η τάση θα αλλάξει και θα μπορούμε να καινοτομούμε και στον τόπο μας αφού οι δυνατότητες υπάρχουν», τονίζουν σχετικά.

Η πορεία στο εξωτερικό
Πλέον οι διεθνείς δραστηριότητες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις εγχώριες, με αποτέλεσμα η εταιρεία να διαθέτει μεγάλους ομίλους κυρίως στη Μέση Ανατολή αλλά και σε χώρες παρόμοιες με την Κύπρο, όπως η Μάλτα. «Συνεχώς οι προσδοκίες μας ξεπερνιούνται από τα αποτελέσματα και ειδικά η αγορά της Σαουδικής Αραβίας μας έχει εκπλήξει ευχάριστα με την εμπιστοσύνη που μας επιδεικνύει, καθώς τρεις από τις έξι κορυφαίες αλυσίδες υπεραγορών είναι συνδρομητές σε όλες τις λύσεις που προσφέρουμε και λειτουργούν σαν μαγνήτης για νέους πελάτες», αναφέρουν ο Δημήτρης και ο Νικόλας.

 

 

Τα μελλοντικά σχέδια
Στα πλάνα της εταιρείας συγκαταλέγεται η διεύρυνση των δυνατοτήτων και υπηρεσιών του digital wallet σε τομείς που ενδιαφέρουν τον καταναλωτή (consumer trends) και αποτελούν ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις-πελάτες.

Σύντομα, θα υλοποιηθεί σε αλυσίδα υπεραγορών του εξωτερικού μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καινοτόμα υπηρεσία που ουσιαστικά μέσω του SMASH digital wallet, διασυνδέονται προωθητικές ενέργειες στα social media με τις αγορές στα ταμεία. Συγκεκριμένα, ο καταναλωτής εξαργυρώνει προσφορές αυτόματα χωρίς καμία διαδικασία και οι έμποροι και προμηθευτές έχουν συνεχή ενημέρωση για την πραγματική απόδοση των προωθητικών τους ενεργειών στα social media, δηλαδή πόσα από τα likes μετατρέπονται σε αγορές. 

«Αυτές οι καινοτομίες μπορούν να μας ωθήσουν σύντομα σε συνεργασίες με διαφημιστικά γραφεία αποδεικνύοντας πως η τεχνολογία αλλάζει το τοπίο και τα επιχειρηματικά μοντέλα», επισημαίνουν οι ιδρυτές της PHILOSHOPIC. 

Εξάλλου, η εταιρεία προγραμματίζει την επέκταση του SMASH digital wallet στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα, αναγνωρίζοντας ότι ο καταναλωτής είναι κοινός,  όπως κοινές είναι και οι ανάγκες του και οι επιθυμίες.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation